Net op tijd voor de start van de zevende editie van AppEvent is zonet versie 2.0 van onze eigen applicatie in de App Store verschenen. Met bijna 100.000 dagelijkse gebruikers vonden we het hoog tijd voor een grote update. De app werd helemaal opnieuw opgebouwd en het resultaat is mooier, snellere en vooral uitgebreider applicatie.

Opgelet! Om praktische redenen was het noodzakelijk om de app te verplaatsen naar een ander Developer Account. Daarom is het NIET mogelijk om automatisch te updaten. Je moet de app opnieuw handmatig uit de App Store downloaden via deze link (of zoek naar “AppEvent”).

De afgelopen edities bleek steeds meer dat de AppEvent applicatie de populairste manier is om onze actie te volgen, maar ook dé manier bij uitstek is om goede apps an Nederlandse en Belgische bodem in de App Store te ontdekken. Met de ervaring en feedback die we met de eerste versie verzameld hebben zijn we aan de slag gegaan om een frissere en betere app neer te zetten. Zelf zijn we ervan overtuigd dat we er dankzij de intensieve samenwerking tussen ontwikkelaars Nathan Sakoetoe en Doney den Ouden enerzijds en het AppEvent-team bestaande uit Jeffrey Kuiken en Wouter De Smet anderzijds in geslaagd zijn om een fantastische update te maken!

Met deze update staan we een stap dichter bij de perfectie die we zo graag nastreven, maar we zijn er ons ten volste van bewust dat het altijd beter kan. Kritische opmerkingen of andere tips zijn dan ook meer dan welkom via het contactformulier. We zullen elke tip, review of opmerking met de grootste zorgvuldigheid bekijken. Als je tevreden bent over de app nodigen we je uit om een waardering en review achter te laten in de App Store.

Hieronder zullen we de belangrijkste (nieuwe) functies van onze app bespreken. Zoals hierboven vermeld werd is de app om praktische redenen verplaatst naar een ander developer account waardoor het niet mogelijk is om automatisch te updaten via de App Store app op je iDevice. Wie de app zelf wil proberen kan terecht in de App Store via deze link. De app met al haar functies is gratis.

Vandaag gratis, een helemaal vernieuwd overzicht

Omdat het design stilaan verouderd werd hebben we dit in versie 2.0 grondig aangepakt. We hebben de hele app in een nieuw jasje gestoken, maar tegelijkertijd hebben we er voor gezorgd dat het nieuwe design nog steeds vertrouwd aanvoelt voor bestaande gebruikers. Het startscherm dat informatie geeft over de Gratis Applicatie van de Dag hebben we het opvallendst veranderd: de knop om de app te downloaden staat nu bovenaan, net als de deel-knop. Zo kan je nog sneller naar de App Store gaan om de app te downloaden en de aanbieding sneller delen met je vrienden via Twitter, Mail of SMS.

Onderhuids is er ook heel wat veranderd waardoor de weergegeven informatie nu een stuk actueler is. De prijzen en sterrenwaarderingen die getoond worden zijn helemaal up-to-date en worden rechtstreeks uit de iTunes API opgehaald. Vanaf nu toont de app nooit meer dat een al app gratis is, wanneer dat in de App Store niet zo blijkt te zijn. Zo kom je nooit meer voor onaangename verrassingen te staan!

Top downloads, een overzicht van de beste apps

Een compleet nieuw onderdeel in deze update is het tabblad Top downloads. Hier vind je de 5 meest populairste apps in onze actie. In één duidelijk overzicht kan je ontdekken welke de beste Nederlandse of Belgische apps van het moment zijn of zien welke apps je gemist hebt om deze alsnog snel en eenvoudig te downloaden uit de App Store.

Pushnotificaties en meer

Natuurlijk zijn alle functies oorspronkelijke van de AppEvent app nog steeds aanwezig in deze update. Zo ontvang je nog steeds elke ochtend rond 8 uur automatisch een pushnotificatie met de app die op dat moment gratis is. Het delen van de gratis app van de dag is ook nog steeds mogelijk; druk simpelweg op het delen icoontje in de rechterbovenhoek, en je kan de app delen via Twitter, SMS of Mail. Het tabblad Eerder gratis geeft een overzicht van alle apps die eerder gratis zijn geweest met AppEvent, eenvoudig gesorteerd op editie. Een leuke app gemist? Dan is het erg eenvoudig om deze alsnog te downloaden uit de App Store of te delen met je vrienden.

Verder is de app nu ook veel stabieler en sneller geworden. Vergeet secondenlange wachttijden, alles laat nu direct en supersnel. De beste manier om nog meer vernieuwingen te ontdekken is de app gratis te downloaden uit de App Store. Heb je onze oude oude app nog steeds geïnstalleerd dan kan je deze verwijderen en voortaan de nieuwe versie gebruiken. De oude app is inmiddels niet meer in de App Store te vinden, en zal na verloop van tijd ook stoppen met functioneren. Zorg dus dat je tijdig de nieuwste versie downloadt!

We zijn erg tevreden over deze update en we hopen dat jullie dat ook zijn! Is er toch nog iets dat ontbreekt of heb je opmerkingen, tips, aanvullingen, klachten, vragen of wat dan ook, aarzel dan niet om ons te contacteren via het contactformulier! Je kan ons ook bereiken op Twitter: @AppEvent. Als laatste kan je ook nog reageren op dit bericht. Als je zelf tevreden bent over de app waarderen we het ten zeerste als je een review achter laat in de App Store! Wij zullen alvast ons best blijven doen om de app nóg beter te maken!

Download de AppEvent applicatie nu gratis in de App Store!

Reacties

Laat je mening achter of schrijf een review

Reageren is niet (meer) mogelijk.

 • Marc 31 mei 2012 om 12:24

  Deze app sluit zich telkens weer af 10sec. Na opstart.

 • Marc 31 mei 2012 om 12:27

  Deze app sluit bij mij ongeveer 10sec na opstart van de app. Heb reeds geprobeerd deze opnieuw te installeren maar dit helpt niet.

 • Bubblegum 31 mei 2012 om 12:34

  NIET EERLIJK ik mag hem niet downloaden voor ipod touch :@

 • Dave 31 mei 2012 om 14:27

  Op iPhone 3GS 5.11 JB werkt de app gewoon.. Snap het probleem niet.

 • Petra 31 mei 2012 om 15:21

  Ik heb het zelfde probleem als marc. De app sluit direct na het opstarten af.

 • Mullum 31 mei 2012 om 15:42

  Ook bij mij sluit de app zich direct weer af (iphone 4s)

  Wellicht dat hij morgen pas werkt?

 • Nathan Sakoetoe 31 mei 2012 om 16:22

  Graag verzoek ik mensen waar de app niet bij werkt even te mailen naar feedback@appevent.com zodat wij jullie kunnen helpen!
  Work-around voor het probleem: Ga naar instellingen > Algemeen > Info en verander ‘naam’ naar bijvoorbeeld: iPhone van [jenaam] en de app zal werken!

 • Marc 31 mei 2012 om 21:17

  Heb de oplossing net gelezen en deze werkt dank u voor de snelle oplossing.
  Had trouwens gemaild naar bovenstaande.

  Keep up the good work 🙂

 • Rianne 2 juni 2012 om 00:42

  Ik krijg de melding: app event is afgelopen. Heb de app vandaag gedownload op iPad.

 • Wouter De Smet 2 juni 2012 om 09:34

  @Rianne: die melding zou intussen verdwenen moeten zijn.

 • Daphne 6 juni 2012 om 06:24

  Ik zie de melding dat het afgelopen is.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste gratis apps!

3x apps om je dating life interessant te houden

We swipen ons allemaal een slag in de rondte, maar bereiken we er iets mee? Misschien een ongemakkelijke date of een gesprek waarbij je communiceert met gifs. Deze drie dating-apps zouden je zomaar over kunnen halen om het toch nog een kans te geven. Bumble  “Zet de eerste stap.” Dat is de tagline van Bumble, […]

Nieuwsoverzicht week #60

Wat gebeurde er de afgelopen tijd in de wereld van Apple en de iPhone? Samen met onze vrienden van iPhoned.nl zetten we dat op een rijtje, zodat je weer helemaal bij bent. ‘Duurste iPhone van dit jaar heet iPhone 11 Pro’ Elk jaar gaan er flink wat geruchten over de namen van de nieuwste iPhones. […]

Kickstarter Monday: zelfreinigende waterfles Mahaton Bottle

Dat (weggooi) waterflesjes per definitie milieuvervuilend zijn is één ding, maar er is nog een andere reden waarom je beter geen plastic waterflesjes meer zou moeten gebruiken. Water in een flesje is in principe lang houdbaar, maar het plastic niet. Daarom kun je vanaf nu beter voor de Mahaton Bottle gaan!  Alternatief voor waterflesjes Mahaton is een […]

5x handige apps voor een stedentrip

Ga je binnenkort op stedentrip maar weet je niet waar je moet beginnen met plannen? Waar vind je leuke restaurantjes en wat neem je mee? In het Lijstje van de Week zetten wij de vijf beste stedentrip apps  op een rijtje, die je helpen voor en tijdens je stedentrip. Holidayguru De app Holidayguru laat je […]

Eggxplode: Hatch egg bombs!

aug
23

Ga een avontuur aan met deze kip die bommen legt! Eggxplode is een Puzzle-Adventure Game. Ga samen met deze gevaarlijke kip op pad en breng hem veilig naar het einde! In Eggxplode leid je jouw kip door verschillende levels en langs vele vijanden. Het is mogelijk om krachtige power-ups te kopen als je diamanten verzamelt in […]

Further Get Things Done

aug
22

Heb je moeite met time management of simpelweg een slecht overzicht van jouw to-do’s? Download dan snel de app Further: Get Things Done in de App Store en creëer een duidelijk overzicht voor jezelf! Further is een reminder app die je een prettig kalender overzicht geeft van jouw to-do’s! Misschien zijn er rekeningen die nog […]

Color Magnet

aug
15

Ben je gek op de Candy Crush of Bubble Shooter spelletjes? Dan moet je zeker Color Magnet proberen. Het werkt volgens hetzelfde principe, maar is in een nieuw, fris jasje gestopt. De naam zegt het al zelf. Het is een spel waarbij je met gekleurde blokken andere blokken moet weg zien te krijgen. Doormiddel van je magneet zorg […]

Machineers

nov
20

Houd je van puzzelen? Dan is de App van de Dag Machineers iets voor jou! In dit spel heeft het volk jouw hulp nodig. Alle machines zijn kapot… Alléén jij – de master van de machines – kan het repareren. Pluspunten – Leuk puzzelspel mét een verhaal erin – Creatieve visuals Minpunten – Laatste update […]

BlogSociety