Net op tijd voor de start van de zevende editie van AppEvent is zonet versie 2.0 van onze eigen applicatie in de App Store verschenen. Met bijna 100.000 dagelijkse gebruikers vonden we het hoog tijd voor een grote update. De app werd helemaal opnieuw opgebouwd en het resultaat is mooier, snellere en vooral uitgebreider applicatie.

Opgelet! Om praktische redenen was het noodzakelijk om de app te verplaatsen naar een ander Developer Account. Daarom is het NIET mogelijk om automatisch te updaten. Je moet de app opnieuw handmatig uit de App Store downloaden via deze link (of zoek naar “AppEvent”).

De afgelopen edities bleek steeds meer dat de AppEvent applicatie de populairste manier is om onze actie te volgen, maar ook dé manier bij uitstek is om goede apps an Nederlandse en Belgische bodem in de App Store te ontdekken. Met de ervaring en feedback die we met de eerste versie verzameld hebben zijn we aan de slag gegaan om een frissere en betere app neer te zetten. Zelf zijn we ervan overtuigd dat we er dankzij de intensieve samenwerking tussen ontwikkelaars Nathan Sakoetoe en Doney den Ouden enerzijds en het AppEvent-team bestaande uit Jeffrey Kuiken en Wouter De Smet anderzijds in geslaagd zijn om een fantastische update te maken!

Met deze update staan we een stap dichter bij de perfectie die we zo graag nastreven, maar we zijn er ons ten volste van bewust dat het altijd beter kan. Kritische opmerkingen of andere tips zijn dan ook meer dan welkom via het contactformulier. We zullen elke tip, review of opmerking met de grootste zorgvuldigheid bekijken. Als je tevreden bent over de app nodigen we je uit om een waardering en review achter te laten in de App Store.

Hieronder zullen we de belangrijkste (nieuwe) functies van onze app bespreken. Zoals hierboven vermeld werd is de app om praktische redenen verplaatst naar een ander developer account waardoor het niet mogelijk is om automatisch te updaten via de App Store app op je iDevice. Wie de app zelf wil proberen kan terecht in de App Store via deze link. De app met al haar functies is gratis.

Vandaag gratis, een helemaal vernieuwd overzicht

Omdat het design stilaan verouderd werd hebben we dit in versie 2.0 grondig aangepakt. We hebben de hele app in een nieuw jasje gestoken, maar tegelijkertijd hebben we er voor gezorgd dat het nieuwe design nog steeds vertrouwd aanvoelt voor bestaande gebruikers. Het startscherm dat informatie geeft over de Gratis Applicatie van de Dag hebben we het opvallendst veranderd: de knop om de app te downloaden staat nu bovenaan, net als de deel-knop. Zo kan je nog sneller naar de App Store gaan om de app te downloaden en de aanbieding sneller delen met je vrienden via Twitter, Mail of SMS.

Onderhuids is er ook heel wat veranderd waardoor de weergegeven informatie nu een stuk actueler is. De prijzen en sterrenwaarderingen die getoond worden zijn helemaal up-to-date en worden rechtstreeks uit de iTunes API opgehaald. Vanaf nu toont de app nooit meer dat een al app gratis is, wanneer dat in de App Store niet zo blijkt te zijn. Zo kom je nooit meer voor onaangename verrassingen te staan!

Top downloads, een overzicht van de beste apps

Een compleet nieuw onderdeel in deze update is het tabblad Top downloads. Hier vind je de 5 meest populairste apps in onze actie. In één duidelijk overzicht kan je ontdekken welke de beste Nederlandse of Belgische apps van het moment zijn of zien welke apps je gemist hebt om deze alsnog snel en eenvoudig te downloaden uit de App Store.

Pushnotificaties en meer

Natuurlijk zijn alle functies oorspronkelijke van de AppEvent app nog steeds aanwezig in deze update. Zo ontvang je nog steeds elke ochtend rond 8 uur automatisch een pushnotificatie met de app die op dat moment gratis is. Het delen van de gratis app van de dag is ook nog steeds mogelijk; druk simpelweg op het delen icoontje in de rechterbovenhoek, en je kan de app delen via Twitter, SMS of Mail. Het tabblad Eerder gratis geeft een overzicht van alle apps die eerder gratis zijn geweest met AppEvent, eenvoudig gesorteerd op editie. Een leuke app gemist? Dan is het erg eenvoudig om deze alsnog te downloaden uit de App Store of te delen met je vrienden.

Verder is de app nu ook veel stabieler en sneller geworden. Vergeet secondenlange wachttijden, alles laat nu direct en supersnel. De beste manier om nog meer vernieuwingen te ontdekken is de app gratis te downloaden uit de App Store. Heb je onze oude oude app nog steeds geïnstalleerd dan kan je deze verwijderen en voortaan de nieuwe versie gebruiken. De oude app is inmiddels niet meer in de App Store te vinden, en zal na verloop van tijd ook stoppen met functioneren. Zorg dus dat je tijdig de nieuwste versie downloadt!

We zijn erg tevreden over deze update en we hopen dat jullie dat ook zijn! Is er toch nog iets dat ontbreekt of heb je opmerkingen, tips, aanvullingen, klachten, vragen of wat dan ook, aarzel dan niet om ons te contacteren via het contactformulier! Je kan ons ook bereiken op Twitter: @AppEvent. Als laatste kan je ook nog reageren op dit bericht. Als je zelf tevreden bent over de app waarderen we het ten zeerste als je een review achter laat in de App Store! Wij zullen alvast ons best blijven doen om de app nóg beter te maken!

Download de AppEvent applicatie nu gratis in de App Store!

Reacties

Laat je mening achter of schrijf een review

Reageren is niet (meer) mogelijk.

 • Marc 31 mei 2012 om 12:24

  Deze app sluit zich telkens weer af 10sec. Na opstart.

 • Marc 31 mei 2012 om 12:27

  Deze app sluit bij mij ongeveer 10sec na opstart van de app. Heb reeds geprobeerd deze opnieuw te installeren maar dit helpt niet.

 • Bubblegum 31 mei 2012 om 12:34

  NIET EERLIJK ik mag hem niet downloaden voor ipod touch :@

 • Dave 31 mei 2012 om 14:27

  Op iPhone 3GS 5.11 JB werkt de app gewoon.. Snap het probleem niet.

 • Petra 31 mei 2012 om 15:21

  Ik heb het zelfde probleem als marc. De app sluit direct na het opstarten af.

 • Mullum 31 mei 2012 om 15:42

  Ook bij mij sluit de app zich direct weer af (iphone 4s)

  Wellicht dat hij morgen pas werkt?

 • Nathan Sakoetoe 31 mei 2012 om 16:22

  Graag verzoek ik mensen waar de app niet bij werkt even te mailen naar feedback@appevent.com zodat wij jullie kunnen helpen!
  Work-around voor het probleem: Ga naar instellingen > Algemeen > Info en verander ‘naam’ naar bijvoorbeeld: iPhone van [jenaam] en de app zal werken!

 • Marc 31 mei 2012 om 21:17

  Heb de oplossing net gelezen en deze werkt dank u voor de snelle oplossing.
  Had trouwens gemaild naar bovenstaande.

  Keep up the good work :)

 • Rianne 2 juni 2012 om 00:42

  Ik krijg de melding: app event is afgelopen. Heb de app vandaag gedownload op iPad.

 • Wouter De Smet 2 juni 2012 om 09:34

  @Rianne: die melding zou intussen verdwenen moeten zijn.

 • Daphne 6 juni 2012 om 06:24

  Ik zie de melding dat het afgelopen is.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste gratis apps!

LijstjeZwangerAE

3x handige apps voor toekomstige ouders

Je smartphone, wat zou je toch zonder moeten? Zeker met een baby op komst, want de App Store staat vol met fijne zwangerschaps-apps. Bekijk ze snel in het Lijstje van de Week!  Zwanger en Zo Ben je in verwachting van je eerste kindje en is de zwangerschap een groot raadsel voor je? Dan is de […]

NieuwsoverzichtAppleStoreAE

Nieuwsoverzicht #6: het laatste over Apple en de iPhone

Wat gebeurde er de afgelopen tijd in de wereld van Apple en de iPhone? Samen met onze vrienden van iPhoned.nl zetten we dat op een rijtje, zodat je weer helemaal bij bent! Vingerafdrukscanner maakt ontwikkeling iPhone 8 lastig Naar verwachting hakt Apple over een paar dagen de knoop door over de vingerafdrukscanner van de iPhone […]

CircadiaKickstarterAE

Kickstarter Monday: Circadia helpt je bij slaapproblemen

Heb jij slaapproblemen? Wakker liggen, piekeren of juist niet? De Kickstarter Monday ‘Circadia’ helpt je bij dit probleem, zodat je overdag genoeg energie zult hebben om alles te doen! Vecht tegen slapeloosheid! De gadget Circadia bestaat uit twee delen, namelijk een monitor en een lamp. Die monitor leg je onder de lakens, waarna het bewegingen, […]

LijstjeZomerseDagAE

3x genieten van een zomerse dag

Het is zomer! Tijd voor zon, zee en strand. Om alles uit deze prachtige dagen te halen, zet het Lijstje van de Week de beste zomer-apps op een rijtje. Strandweer online Aangezien het weer in Nederland nogal wisselvallig is, kan een zomerse dag soms als een verrassing komen. En dan wil je daar natuurlijk meteen van […]

Yuri

jun
25
Yuri app icon

Het is weekend en dat betekent tijd voor een spelletje! Vandaag recenseren wij de app Yuri voor de Review van de Dag. Have fun!  De slapende Yuri wordt wakker in een bos vol rare dieren en planten. Het is aan jou om hem door deze gevaarlijke nieuwe wereld te begeleiden. Gebruik de elementen in je omgeving om […]

Toca Hair Salon Me

jun
24
Toca Hair Salon Me app icon

Speciaal voor het weekend recenseren wij vandaag een app waar het hele gezin plezier aan beleefd. In de app Toca Hair Salon Me ben jij de kapper! Wat denk je? Kun jij al je klanten tevreden naar huis laten gaan met een mooi kapsel? In deze app ben jij de stylist! Krullend, stijl of paars haar? […]

Machineers

nov
20
Machineers app icon

Houd je van puzzelen? Dan is de App van de Dag Machineers iets voor jou! In dit spel heeft het volk jouw hulp nodig. Alle machines zijn kapot… Alléén jij – de master van de machines – kan het repareren. Pluspunten – Leuk puzzelspel mét een verhaal erin – Creatieve visuals Minpunten – Laatste update […]

Selfie Editor

nov
20
Selfie Editor app icon

De App Van De Dag is speciaal ontworpen om jouw selfies binnen no-time perfect te maken. Heb jij deze tool nodig? De Selfie Editor is uitgerust met de tools om wallen, puistjes en andere oneffenheden te corrigeren. Elke ijdeltuit die regelmatig selfies maakt zal blij worden van de app. Pluspunten Makkelijk in gebruik Veel verschillende […]

BlogSociety