nov
20

Kickstarter Monday: nooit meer slapeloze nachten dankzij Somnox

20 november 2017 door Emanuelle Deckers

Somnox

Uit onderzoek is gebleken dat één op de vijf mensen moeite heeft met slapen. Dat is bizar veel als je erover nadenkt. Maar wat kan daar aan gedaan worden? Gelukkig is er de Somnox slaaprobot ontworpen om slapeloosheid de wereld uit te helpen. Lees meer over dit project in de nieuwe Kickstarter Monday!

Slaap goed, leef goed
Iedereen heeft wel eens een slechte nacht gehad. Dan weet je vast wel hoe je je de volgende ochtend voelde; geen energie, geen concentratie en waarschijnlijk ook een slecht humeur. Echt niet fijn! De studenten van de Technische Universiteit van Delft is met dit probleem aan de slag gegaan en heeft de Somnox slaaprobot ontworpen. Dit is een Slaaprobot in de vorm van een kussen die je helpt om in slaap te vallen. De robot helpt je om je lichaam en geest te ontspannen waardoor je beter in slaap valt.

Somnox slaapkussen
Somnox simuleert een ontspannen ademhaling. Omdat je eigen ademhaling zich aanpast aan een ander ademhalingsritme, zorgt Somnox ervoor dat jouw ademhaling kalmeert. Daarnaast werkt het ook als focuspunt wanneer je op bed ligt. Aangezien je je aandacht op de gadget richt, krijg je ook de mogelijkheid om je hoofd leeg te maken en geen stress meer te ervaren. Naast de ademhaling simulatie geeft Somnox je ook de mogelijkheid om geluid af te spelen, zoals het geluid van een hartslag, slaapliedjes of meditatie muziek. De volume wordt automatisch aangepast, zodra je in slaap begint te vallen.

De crowdfunding Kickstarter-campagne loopt nog 24 dagen en heeft inmiddels zijn doel bereikt! Op het moment is de Somnox slaaprobot te verkrijgen voor €500. De bestellingen worden in juli 2018 bezorgd.

Heb jij last van slapeloosheid? En zou jij graag de Somnox slaaprobot willen uitproberen? Laat het ons weten in de reacties!

Laat je mening achter of schrijf een review

Door te reageren, ga je akkoord met het Privacybeleid.

 • joyce 20 november 2017 om 12:10

  Ik zou graag de robot willen proberen
  Ik slaap al jaren slecht en heb van alles geprobeerd
  Matras kussen kruiken jungle muziek crempjes
  Dr vogel tabletten ,
  Eigenlijk werkt helemaal niks
  Wat zou het een luxe en verademing zijn om eens heerlijk te slapen iedere dag

 • Loes 20 november 2017 om 14:19

  Slaap onregelmatig slecht. Soms niet kunnen inslapen. Soms vroeg wakker en soms midden in de nacht klaar wakker. Zo vermoeiend. Kom graag in aanmerking om Dominic uit te proberen.

 • Arthur 20 november 2017 om 17:04

  Geef mijn vrouw er een, dan slaap ik ook goed….

 • kris 20 november 2017 om 17:11

  Slapen , hoe doe je dat?

 • Anja Schouten 20 november 2017 om 17:34

  Zou dit graag willen uitproberen, zodat ik van mijn slaappillen af kan komen.

 • Erna Beeker 20 november 2017 om 19:45

  Als yoga therapeut voor mensen met een meervoudige beperking weet ik hoe onregelmatig hun ademhaling is en hoe deze ademhaling aan de haal gaat als ze door overprikkeling hyper druk worden. Door samen met ze te ademhalen komen ze vaak tot rust. Bij mijn eigen gehandicapte zoon ging ik wel eens bij hem liggen.
  Nu woont hij niet meer thuis omdat juist de gebroken nachten zijn tol gingen eisen. Wat een mooi beloftevol robotje lijkt me dit voor mijn zoon een zijn peergroup.

 • Jolanda de Keyzer 20 november 2017 om 21:56

  Ik slaap al vanaf mijn kindertijd heel slecht. Lig soms hele nachten wakker. Ik ben nu 61 en hoe fijn zou het zijn om goed te slapen. Ik wil het heel graag uit proberen.

 • Glenda Kregel 11 december 2017 om 14:23

  Hi Loes,

  Wat vervelend om te horen. Misschien dat deze gadget inderdaad helpt. Het is mogelijk om de Dominic aan te schaffen. Klik hiervoor op de link in het artikel. Op de website van Kickstarter, vind je aan de rechterkant de verschillende mogelijkheden om er eentje te bestellen. Ik hoop dat ik je hiermee voldoende geïnformeerd heb!

  Groeten,
  Redactie AppEvent

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste gratis apps!

AE-Kickstarter-Talsam

Kickstarter Monday: dankzij Talsam blijf je overal in contact met je geliefde

Heb je een lange afstandsrelatie? Gelukkig kun je tegenwoordig via Skype en Facetime elkaar horen en zien. Maar er zijn meer manieren om contact te houden. Zo kun je jouw geliefde speciaal laten voelen met de Kickstarter-gadget Talsam.  Intieme communicatie op afstand Talsam is een sieraad waarmee je contact kunt maken met een geliefde. Doe je vriend of […]

iStock-AE-Lijstje-VertaalApps

3x handige vertaal-apps

Heb jij een exotische vakantie op de planning staan? Maar is jouw talenknobbel ver te zoeken? Dan komen onderstaande vertaal-apps vast goed van pas! iTranslate Voice Wil je gesproken berichten vertalen? Dan is dit de perfecte app voor jou! Spreek een woord in de microfoon van je iPhone. De tekst-naar-spraakfunctie zet het gesproken woord om […]

AE-Kickstarter-DUO

Kickstarter Monday: extra scherm DUO

Heb je weleens last van ruimtegebrek op het scherm van je laptop? De Kickstarter-gadget DUO is een portable tweede scherm, die jouw werk-of game-ervaring sterk zal verbeteren!  Een dubbele monitor Een laptopscherm is vaak wat aan de kleine kant, waardoor het niet altijd even praktisch werkt. DUO vergroot de productiviteit en zorg voor efficiënte multitasking. Plak allereerst de zelfklevende […]

AppEvent-Lijstje-Snoozen

3x apps voor eeuwige snoozers

Heb jij ‘s ochtends ook zo’n moeite om je bed uit te komen? De wekkers uit het Lijstje van de Week pakken het heel anders aan. Een knopje indrukken is niet genoeg, onderstaande apps vereisen een speciale actie die je moet voltooien, anders gaat het alarm maar door!  SpeakToSnooze Heb jij last van een flink ochtendhumeur en heb […]

I am

jul
17
I am app icon

Iedereen heeft weleens wat mindere periodes. Je zit dan niet zo lekker in je vel en voelt je wat minder blij. Gelukkig zijn er handige apps om je te helpen in moeilijke tijden. Vandaag recenseren wij I am voor de Review van de Dag! De app I am biedt een breed scala aan positieve spreuken die […]

Watered

jul
16
Primo Water app icon

Drink jij wel genoeg water? De app Watered houdt bij hoeveel water jij iedere dag drinkt, zodat je nooit meer te weinig vocht binnen krijgt.  Watered werkt supersimpel. Na het downloaden kom je in een scherm terecht waar een kraan water laat vallen in een waterplas. Linksonder zie je een glas staan. Iedere keer als je een […]