nov
20

Kickstarter Monday: nooit meer slapeloze nachten dankzij Somnox

20 november 2017 door Emanuelle Deckers

Somnox

Uit onderzoek is gebleken dat één op de vijf mensen moeite heeft met slapen. Dat is bizar veel als je erover nadenkt. Maar wat kan daar aan gedaan worden? Gelukkig is er de Somnox slaaprobot ontworpen om slapeloosheid de wereld uit te helpen. Lees meer over dit project in de nieuwe Kickstarter Monday!

Slaap goed, leef goed
Iedereen heeft wel eens een slechte nacht gehad. Dan weet je vast wel hoe je je de volgende ochtend voelde; geen energie, geen concentratie en waarschijnlijk ook een slecht humeur. Echt niet fijn! De studenten van de Technische Universiteit van Delft is met dit probleem aan de slag gegaan en heeft de Somnox slaaprobot ontworpen. Dit is een Slaaprobot in de vorm van een kussen die je helpt om in slaap te vallen. De robot helpt je om je lichaam en geest te ontspannen waardoor je beter in slaap valt.

Somnox slaapkussen
Somnox simuleert een ontspannen ademhaling. Omdat je eigen ademhaling zich aanpast aan een ander ademhalingsritme, zorgt Somnox ervoor dat jouw ademhaling kalmeert. Daarnaast werkt het ook als focuspunt wanneer je op bed ligt. Aangezien je je aandacht op de gadget richt, krijg je ook de mogelijkheid om je hoofd leeg te maken en geen stress meer te ervaren. Naast de ademhaling simulatie geeft Somnox je ook de mogelijkheid om geluid af te spelen, zoals het geluid van een hartslag, slaapliedjes of meditatie muziek. De volume wordt automatisch aangepast, zodra je in slaap begint te vallen.

De crowdfunding Kickstarter-campagne loopt nog 24 dagen en heeft inmiddels zijn doel bereikt! Op het moment is de Somnox slaaprobot te verkrijgen voor €500. De bestellingen worden in juli 2018 bezorgd.

Heb jij last van slapeloosheid? En zou jij graag de Somnox slaaprobot willen uitproberen? Laat het ons weten in de reacties!

Laat je mening achter of schrijf een review

Door te reageren, ga je akkoord met het Privacybeleid.

 • joyce 20 november 2017 om 12:10

  Ik zou graag de robot willen proberen
  Ik slaap al jaren slecht en heb van alles geprobeerd
  Matras kussen kruiken jungle muziek crempjes
  Dr vogel tabletten ,
  Eigenlijk werkt helemaal niks
  Wat zou het een luxe en verademing zijn om eens heerlijk te slapen iedere dag

 • Loes 20 november 2017 om 14:19

  Slaap onregelmatig slecht. Soms niet kunnen inslapen. Soms vroeg wakker en soms midden in de nacht klaar wakker. Zo vermoeiend. Kom graag in aanmerking om Dominic uit te proberen.

 • Arthur 20 november 2017 om 17:04

  Geef mijn vrouw er een, dan slaap ik ook goed….

 • kris 20 november 2017 om 17:11

  Slapen , hoe doe je dat?

 • Anja Schouten 20 november 2017 om 17:34

  Zou dit graag willen uitproberen, zodat ik van mijn slaappillen af kan komen.

 • Erna Beeker 20 november 2017 om 19:45

  Als yoga therapeut voor mensen met een meervoudige beperking weet ik hoe onregelmatig hun ademhaling is en hoe deze ademhaling aan de haal gaat als ze door overprikkeling hyper druk worden. Door samen met ze te ademhalen komen ze vaak tot rust. Bij mijn eigen gehandicapte zoon ging ik wel eens bij hem liggen.
  Nu woont hij niet meer thuis omdat juist de gebroken nachten zijn tol gingen eisen. Wat een mooi beloftevol robotje lijkt me dit voor mijn zoon een zijn peergroup.

 • Jolanda de Keyzer 20 november 2017 om 21:56

  Ik slaap al vanaf mijn kindertijd heel slecht. Lig soms hele nachten wakker. Ik ben nu 61 en hoe fijn zou het zijn om goed te slapen. Ik wil het heel graag uit proberen.

 • Glenda Kregel 11 december 2017 om 14:23

  Hi Loes,

  Wat vervelend om te horen. Misschien dat deze gadget inderdaad helpt. Het is mogelijk om de Dominic aan te schaffen. Klik hiervoor op de link in het artikel. Op de website van Kickstarter, vind je aan de rechterkant de verschillende mogelijkheden om er eentje te bestellen. Ik hoop dat ik je hiermee voldoende geïnformeerd heb!

  Groeten,
  Redactie AppEvent

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste gratis apps!

KickstarterMondayMimeng

Kickstarter Monday: De verwarmde inlegzolen van Mimeng

Met de verwarmde inlegzolen van Mimeng heb je tijdens de winter nooit meer koude voeten! Lees meer over deze gadget in de Kickstarter Monday van deze week.  Hoe werkt het? De inlegzolen van Mimeng zijn inlegzooltjes die geschikt zijn voor ieder paar schoenen. Wat deze zooltjes zo uniek maakt is dat ze niet alleen comfortabel zijn, […]

Lijstjevdweek40

Nieuwsoverzicht #40: Het laatste nieuws over Apple en de iPhone

Wat gebeurde er de afgelopen tijd in de wereld van Apple en de iPhone? Samen met onze vrienden van iPhoned.nl zetten we dat op een rijtje, zodat je weer helemaal bij bent. ‘Streamingdienst Apple straks gratis voor alle Apple-gebruikers’ Netflix heeft er straks mogelijk een zware concurrent bij: Apple gaat al zijn eigen films en […]

LijstjevdweekFotobewerking

3x apps voor het bewerken van foto’s

Tegenwoordig wil je voordat je een foto op social media deelt toch nog even de belichting aanpassen of een filter toevoegen. Dit zou je kunnen doen met Photoshop, maar waarom zou je dit niet gemakkelijk via je telefoon doen? In het Lijstje van de Week zetten wij drie fotobewerking apps op een rijtje waar je de […]

KickstarterMondayBloomengine

Kickstarter Monday: houd je planten levend met Bloomengine

Ben jij een echte plantenliefhebber, maar lukt het jou niet om je planten levend te houden? Met de Bloomengine heb je nooit meer een dode plant in huis! Lees meer over deze gadget in de Kickstarter Monday van deze week.  De werking De Bloomengine is een plantenverzorger waar je je eigen bloemen en kruiden in kan laten groeien. Om […]

Bill Assistant Pro

okt
15
Bill Assistant Pro app icon

Houd maandelijks meer geld over met Bill Assistant Pro! De app zal je een overzicht geven op je maandelijkse uitgaven en je herinneren als er een rekening moet worden betaald. Lees meer in de Review van de Dag! Bill Assistant Pro zal er voor zorgen dat je nooit meer een rekening vergeet te betalen. Voer […]

Water++

okt
14
Water++ app icon

Drink jij genoeg water op een dag? Kom er achter met Water++! Lees meer in de Review van de Dag.  Water++ is de app die er voor zorgt dat je genoeg water drinkt op een dag. Stel een limiet in en de app zal je er aan herinneren om genoeg water te drinken. Mocht je zelf een glas water […]