nov
20

Kickstarter Monday: nooit meer slapeloze nachten dankzij Somnox

20 november 2017 door Emanuelle Deckers

Somnox

Uit onderzoek is gebleken dat één op de vijf mensen moeite heeft met slapen. Dat is bizar veel als je erover nadenkt. Maar wat kan daar aan gedaan worden? Gelukkig is er de Somnox slaaprobot ontworpen om slapeloosheid de wereld uit te helpen. Lees meer over dit project in de nieuwe Kickstarter Monday!

Slaap goed, leef goed
Iedereen heeft wel eens een slechte nacht gehad. Dan weet je vast wel hoe je je de volgende ochtend voelde; geen energie, geen concentratie en waarschijnlijk ook een slecht humeur. Echt niet fijn! De studenten van de Technische Universiteit van Delft is met dit probleem aan de slag gegaan en heeft de Somnox slaaprobot ontworpen. Dit is een Slaaprobot in de vorm van een kussen die je helpt om in slaap te vallen. De robot helpt je om je lichaam en geest te ontspannen waardoor je beter in slaap valt.

Somnox slaapkussen
Somnox simuleert een ontspannen ademhaling. Omdat je eigen ademhaling zich aanpast aan een ander ademhalingsritme, zorgt Somnox ervoor dat jouw ademhaling kalmeert. Daarnaast werkt het ook als focuspunt wanneer je op bed ligt. Aangezien je je aandacht op de gadget richt, krijg je ook de mogelijkheid om je hoofd leeg te maken en geen stress meer te ervaren. Naast de ademhaling simulatie geeft Somnox je ook de mogelijkheid om geluid af te spelen, zoals het geluid van een hartslag, slaapliedjes of meditatie muziek. De volume wordt automatisch aangepast, zodra je in slaap begint te vallen.

De crowdfunding Kickstarter-campagne loopt nog 24 dagen en heeft inmiddels zijn doel bereikt! Op het moment is de Somnox slaaprobot te verkrijgen voor €500. De bestellingen worden in juli 2018 bezorgd.

Heb jij last van slapeloosheid? En zou jij graag de Somnox slaaprobot willen uitproberen? Laat het ons weten in de reacties!

Laat je mening achter of schrijf een review

 • joyce 20 november 2017 om 12:10

  Ik zou graag de robot willen proberen
  Ik slaap al jaren slecht en heb van alles geprobeerd
  Matras kussen kruiken jungle muziek crempjes
  Dr vogel tabletten ,
  Eigenlijk werkt helemaal niks
  Wat zou het een luxe en verademing zijn om eens heerlijk te slapen iedere dag

 • Loes 20 november 2017 om 14:19

  Slaap onregelmatig slecht. Soms niet kunnen inslapen. Soms vroeg wakker en soms midden in de nacht klaar wakker. Zo vermoeiend. Kom graag in aanmerking om Dominic uit te proberen.

 • Arthur 20 november 2017 om 17:04

  Geef mijn vrouw er een, dan slaap ik ook goed….

 • kris 20 november 2017 om 17:11

  Slapen , hoe doe je dat?

 • Anja Schouten 20 november 2017 om 17:34

  Zou dit graag willen uitproberen, zodat ik van mijn slaappillen af kan komen.

 • Erna Beeker 20 november 2017 om 19:45

  Als yoga therapeut voor mensen met een meervoudige beperking weet ik hoe onregelmatig hun ademhaling is en hoe deze ademhaling aan de haal gaat als ze door overprikkeling hyper druk worden. Door samen met ze te ademhalen komen ze vaak tot rust. Bij mijn eigen gehandicapte zoon ging ik wel eens bij hem liggen.
  Nu woont hij niet meer thuis omdat juist de gebroken nachten zijn tol gingen eisen. Wat een mooi beloftevol robotje lijkt me dit voor mijn zoon een zijn peergroup.

 • Jolanda de Keyzer 20 november 2017 om 21:56

  Ik slaap al vanaf mijn kindertijd heel slecht. Lig soms hele nachten wakker. Ik ben nu 61 en hoe fijn zou het zijn om goed te slapen. Ik wil het heel graag uit proberen.

 • Glenda Kregel 11 december 2017 om 14:23

  Hi Loes,

  Wat vervelend om te horen. Misschien dat deze gadget inderdaad helpt. Het is mogelijk om de Dominic aan te schaffen. Klik hiervoor op de link in het artikel. Op de website van Kickstarter, vind je aan de rechterkant de verschillende mogelijkheden om er eentje te bestellen. Ik hoop dat ik je hiermee voldoende geïnformeerd heb!

  Groeten,
  Redactie AppEvent

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste gratis apps!

Lijstje-AE-Kerstcadeau

3x apps voor het scoren van kerstcadeautjes

Kerst staat voor de deur! Naast de gezelligheid met familie en vrienden, lekker eten en vrolijke muziek, gaat dit feest vaak gepaard met cadeautjes. En dit kan nog best een geregel zijn! Krijg jij stress van alle inkopen die je nog moet doen? Dat is dankzij het Lijstje van de Week niet langer nodig!  Piece […]

Hudly

Kickstarter Monday: ga veilig het verkeer in met Hudly

Elke seconde dat je ogen niet gericht zijn op de weg, vergroot je de kans op een ongeluk. We willen wel veiliger rijden, we weten alleen nog niet hoe. Tot nu! In deze Kickstarter Monday lees je alles over de gadget Hudly. Deze gadget zorgt ervoor dat je veilig aan het verkeer kan deel nemen! Écht […]

Lijstje-Kerst-Voorbereiden

3x apps voor een goed voorbereid kerstfeest

Sinterklaas is nog maar net achter de rug en Kerstmis staat alweer voor de deur. Tijd om voorbereidingen te treffen: kerstmuziek aan, het huis versieren met lampjes en op zoek naar de meest originele cadeautjes. Gelukkig zijn er genoeg kerst-apps die je helpen om alvast in de stemming te komen. Wij hebben de leuksten voor […]

Nieuwsoverzicht18

Nieuwsoverzicht #18: het laatste nieuws over Apple en de iPhone

Wat gebeurde er de afgelopen tijd in de wereld van Apple en de iPhone? Samen met onze vrienden van iPhoned.nl zetten we dat op een rijtje, zodat je weer helemaal bij bent! Apple brengt volgend jaar goedkopere iPhone X uit Hoewel de nieuwe iPhone X nog niet zo lang beschikbaar is in Nederland, gaan er […]

Glow Puzzle

dec
17
Glow Puzzle app icon

Heb je zin in een hersenkrakend spel? Lees dan gauw over de tijdelijk gratis app Glow Puzzle in de nieuwe Review van de Dag. Met Glow Puzzle is het de bedoeling dat je alle punten moet verbinden zonder een punt te hergebruiken. Tik gewoon om een punt te kiezen en tik op een ander om […]

WaterLili

dec
16
WaterLili app icon

Wilde je altijd al goed kunnen schilderen? Dat kan met de tijdelijk gratis app WaterLili. Je leest alles over deze app in de nieuwe Review van de Dag. Met WaterLili kan jij je foto’s omtoveren in een prachtig waterverf schilderij. Nadat je een foto hebt uitgekozen uit je bibliotheek kan je los gaan op de […]