De AppEvent app

Het concept

AppEvent werd opgericht in december 2009 en is een project waarbij applicaties van Nederlandse en Belgische bodem worden gepromoot. In de App Store, waar inmiddels meer dan 500.000 applicaties te vinden zijn, is het immers niet gemakkelijk om op te vallen. Mede daardoor zijn er weinig Belgen of Nederlanders die veel ‘eigen’ applicaties kennen.

Het oorspronkelijke streefdoel tijdens de eerste editie van dit project was de Nederlandse en Belgische iPhone-gebruikers éénmalig gedurende 15 dagen te laten kennismaken met deze applicaties, maar door het grote succes hebben wij meermaals beslist de actie verder te zetten en lijkt hier vooralsnog geen einde aan te komen. Bijna drie jaar later zetten wij onze missie nog steeds voort door telkens één maand lang, in samenwerking met verschillende ontwikkelaars, elke dag een gratis applicatie weg te geven. Om het voor de bezoeker nog aangenamer te maken proberen we dit aan te vullen met wedstrijden en meer!

Ontwikkelaars: waarom deelnemen?

Dankzij de grote interesse in AppEvent vanwege vele iPhone- en iPadwebsites en de bijhorende publiciteit is het bewezen dat een app die deelneemt aan AppEvent het opvallend beter doet in de Top Betaald van de App Store. De verkoopsaantallen stijgen de dagen na de promotie zeer sterk. Dit is ook overduidelijk een WIN-WIN situatie: gebruikers kunnen een nieuwe app ontdekken, terwijl de app gratis publiciteit krijgt op verschillende nationale en internationale websites. Bovendien is uit een recent tevredenheidsonderzoek gebleken dat 100% van de ontwikkelaars opnieuw zou deelnemen. Ontwikkelaars die wensen deel te nemen kunnen zich inschrijven via het contactformulier of per mail naar info@appevent.com.

De AppEvent app

Met deze officiële applicatie van AppEvent zie je in één oogopslag welke app er vandaag gratis is in samenwerking met AppEvent. Daarnaast is er ook een overzicht van alle apps die eerder gratis waren. Met de pushnotificatie die je elke dag omstreeks 8 uur ’s morgens ontvangt zal je bovendien nooit meer een cadeau missen!

Vanuit de app is het ook heel makkelijk om de app die die dag gratis is te delen met je vrienden. Momenteel worden Twitter, Facebook en e-mail ondersteund. Zo kan je ook je vrienden blij maken met een gratis app!

Deze app werd gemaakt in samenwerking met Doney den Ouden en is te downloaden in de App Store.

Credits

Het officiële logo van AppEvent is een creatie van de Nederlandse designer Tim Poot. Het design van de AppEvent website werd verzorgd door Pepijn Koning.

Op zoek naar een ontwikkelaar voor jouw app?

Heb je een schitterend idee voor een app, maar heb je helaas niet de mogelijkheid om zelf een app te ontwikkelen? Dan kan je ongetwijfeld terecht bij een van de ontwikkelaars die tijdens een vorige editie meededen. Advies nodig bij het kiezen van een geschikte ontwikkelaar? Aarzel niet om contact op te nemen met ons.

appeventapp

Je hebt een prachtige iPhone, iPod of iPad. Maar zonder een set leuke apps is je iDevice nog niet af. Aan betaalde apps ben je al snel een klein fortuin kwijt. Daarbij: waar moet je beginnen met meer dan 1.000.000 apps is de App Store? AppEvent is de app die je iedere dag een leuke gratis app biedt waar normaal voor betaald moet worden.

Met de officiële applicatie van AppEvent zie je in één oogopslag welke app er vandaag gratis is bij AppEvent, zo mis je nooit meer een cadeau. Daarnaast is er ook een overzicht van alle apps die eerder gratis waren. Vanuit de app is het heel makkelijk om een app te delen. Zo kan je ook je vrienden blij maken met een gratis app! Onze app is te downloaden in de App Store.

Het concept

De roots van AppEvent gaan terug naar 2009. Het jaar dat de iPhone 3GS werd geïntroduceerd. Een paar keer per jaar selecteerden wij een maand lang iedere dag een gratis app van Nederlandstalige ontwikkelaars. Dat doen wij nog steeds, maar nu 365 dagen per jaar en met een meer internationale selectie van app. Uiteraard mag je bij AppEvent iedere week een typische Nederlandstalige app verwachten. Deze blijven met letterlijk duizendend downloads per actie onverminderd populair. Want al heeft de wereld veel te bieden, there is no place like home! 

Dagelijks struint onze redactie de App Store af en gaat het in onderhandeling met ontwikkelaars voor interessante  aanbiedingen. Deelnemen aan AppEvent heeft voor zowel ontwikkelaars als gebruikers grote voordelen: ontwikkelaars kunnen het grote publiek laten kennismaken met hun applicatie terwijl gebruikers de kans hebben om nieuwe applicaties te ontdekken. Met de app van AppEvent ben je er zeker van dat je nooit een goede deal mist.

Waarom deelnemen als ontwikkelaar?

Dankzij de grote interesse in AppEvent, de vele iPhone- en iPadwebsites en de bijhorende publiciteit is het gebleken dat een app die deelneemt aan AppEvent het opvallend beter doet in de Top Betaald van de App Store. De verkoop aantallen stijgen de dagen na de promotie zeer sterk. Dit is overduidelijk een WIN-WIN situatie: gebruikers kunnen een nieuwe app ontdekken, terwijl de app gratis publiciteit krijgt op verschillende nationale en internationale websites. Bovendien is uit recent tevredenheidsonderzoek gebleken dat de overduidelijke meerderheid van de ontwikkelaars opnieuw zou deelnemen aan AppEvent. Ontwikkelaars die wensen deel te nemen kunnen zich inschrijven via het contactformulier of per mail naar info@appevent.com.

Commerciële  mogelijkheden?

AppEvent is bij uitstek het platform om je app een boost te geven. We helpen je graag bij het targetten van de juiste doelgroep, zodat je app optimale resultaten zal opleveren. Daarnaast heeft AppEvent ook de mogelijkheid om Social Media in te zetten met gebruik van Twitter (8000 volgers) en Facebook (4000 likes) en om  de app verder te promoten door hier bijvoorbeeld een actie aan te koppelen. Ook is het mogelijk om bij AppEvent met advertenties een app onder de aandacht te brengen. Voor meer informatie over de commerciële mogelijkheden kun je het sales-document downloaden met voorbeelden en cases van andere app of bel ons kantoor in Amsterdam op +31 (0) 20 3207688.

Op zoek naar een ontwikkelaar voor jouw app?

Heb je een schitterend idee voor een app, maar heb je helaas niet de mogelijkheid om zelf een app te ontwikkelen? Dan kan je ongetwijfeld terecht bij een van de ontwikkelaars die tijdens een vorige editie meededen. Advies nodig bij het kiezen van een geschikte ontwikkelaar? Aarzel niet om contact op te nemen met ons.

Credits

Het officiële logo van AppEvent is een creatie van de Nederlandse designer Tim Poot. Het design van de AppEvent website werd verzorgd door Pepijn Koning.